Uitreiking Recycling Heroes Award 

Het Nationaal Recycling Congres valt niet toevallig samen met Global Recycling Day, en het motto van de 2020 editie daarvan is ‘Recycling Heroes’. Wereldwijd worden helden geëerd, groot of klein, die zich bezighouden met recycling. Wie wordt de recyclingheld van het jaar in ons land? Tijdens het Nationaal Recycling Congres wordt dat bekend. 

De prijs is een initiatief van de Vereniging Afvalbedrijven (VA). De komende weken zoeken de leden van de VA helden die zich op verschillende manier inzetten voor recycling. De VA gaat individuele Nederlandse helden en burgerinitiatieven die bijdragen aan meer recycling in het zonnetje zetten. De leden van de VA nomineren de komende weken verschillende initiatieven. Van de genomineerden verschijnen in de loop van deze maand op een speciale website een kort profiel en een filmpje. Vanaf begin maart kan iedereen op de verschillende genomineerden stemmen. Op 18 maart op het Nationale Recycling Congres in de Fokker Terminal in Den Haag wordt de winnaar bekend gemaakt.

De VA heeft zich vorig jaar aangesloten bij de Global Recycling Foundation (GRF), een organisatie die zich richt zich op het promoten en aanjagen van meer recycling in de wereld. Dit is de tweede keer dat de VA zich inzet op Global Recycling Day om het belang van meer en beter recyclen te onderstrepen.
 

Recycling heroes.JPG

© 2019 Lejeune Association Management